“Jonge ondernemers maken stevige sprong voorwaarts door overname”

 

Oudsbergen, 11 mei 2023. Met de overname van Wegenbouw Goijens uit Bree brengt Nelis Wegenbouw een pak complementaire expertise samen in één totaalaanbod.

Nelis Wegenbouw staat vooral bekend voor zijn gespecialiseerde onderhouds- en herstellingswerken van betonnen wegen, parkings, industrievloeren en rioleringsstelsels. Sectorgenoot Goijens legt zich vooral toe op grotere wegenisprojecten, de aanleg van verkavelingen en de omgevingsaanleg van bedrijfsterreinen, kantoorgebouwen en appartementen. Het samengaan van beide bedrijven betekent dan ook een effectieve schaalvergroting op basis van activiteiten die mekaar perfect aanvullen.

Nieuwe dynamiek werpt vruchten af

Sinds 2018 waait er een nieuwe wind bij Nelis Wegenbouw. De derde generatie van de families Nelis en Loos namen toen formeel het roer over van hun ouders. De vier kinderen – Anton en Glenn Nelis en Ben en Yzelle Loos – waren al actief in het bedrijf, maar sinds de overdracht in 2018 zijn ze gelijkwaardige aandeelhouders. Elk met zijn of haar specifieke opdracht.

“In het groeiscenario dat we samen uittekenden maken we dankzij deze overname een stevige sprong voorwaarts”, licht Glenn Nelis toe. “Voor alle duidelijkheid: Goijens is actief op verschillende domeinen, waarvan wij enkel de tak wegenbouw overnemen.”

“Daarbij is voor ons vooral de complementariteit van belang”, vult Ben Loos aan. “Met de overname halen we een pak knowhow en ervaring in huis waarmee ons aanbod in één klap aanzienlijk breder wordt. Hierdoor kunnen we de markt voortaan benaderen met een totaalpakket. Zeker bij grotere opdrachten zijn dat voor de klant sterke troeven.”

Twee merken, één missie

Beide bedrijven zijn gevestigde waarden in hun markt en zullen daarom onder eigen naam actief blijven. “Dat is een bewuste keuze”, geeft Anton Nelis mee. “Zo behouden we de kracht van de twee sterke merken, maar sturen we die voortaan vanuit één gemeenschappelijke missie aan. We zijn dan ook heel blij dat Daniël Colman, afdelingshoofd wegenbouw bij Goijens, aandeelhouder wordt.”

Stabiele groei op lange termijn

“Dat Wegenbouw Goijens nu deel uitmaakt van het familiebedrijf Nelis, geeft zekerheid op lange termijn”, bevestigt Daniël Colman. “En door mijn verantwoordelijkheid te nemen als vennoot, kan ik daar maximaal toe bijdragen. Ik kijk er alvast naar uit om samen met de andere aandeelhouders de twee familiale bedrijfsculturen naadloos in elkaar te laten vloeien. En daarmee de tandem Nelis-Goijens stevig door te laten groeien.”

Familiale waarden troef voor medewerker én klant

Dat typisch familiale aspect speelde een belangrijke rol in het overnameproces. Aan beide kanten van de tafel stonden de mensgerichte aanpak en authentieke klantgerichtheid immers centraal. “Dat maakte dat er al van bij het eerste verkennende gesprek ‘een klik’ was”, blikt Yzelle Loos tevreden terug. “En dat we weten op welke gedeelde waarden we onze gezamenlijke toekomst zullen uitbouwen. Topkwaliteit leveren is wat ons betreft immers vanzelfsprekend. Daardoor is het net onze uitgesproken persoonlijke aanpak en constructief meedenkende houding waarmee we het verschil maken.”


Voor meer info, contacteer

Yzelle Loos: Mede-eigenaar

E. Yzelle.loos@neliswegenbouw.be
T. +32 (0)89 85 77 43

Industrieweg Noord 1178
3660 Oudsbergen (Opglabbeek)

Extra info

Omzet Nelis 7 miljoen euro
Aantal werknemers 40
Activiteiten onderhoud en herstellingen betonwegen, aanleggen en onderhoud riolering, omgevingsaanleg KMO’s.
Oprichting sinds 1970 door Antoon Nelis (1ste generatie)

Omzet Wegenbouw Goijens 4 miljoen euro
Aantal werknemers 15
Activiteiten riolerings- en wegeniswerken van A tot Z
Oprichting sinds 1983